Tegendraadse tips voor startende managers.  

Wat je als beginnend leidinggevende niet verteld wordt (maar wat je wel wilt weten)   

Je mag aan de slag als leidinggevende en je hebt er zin in! Je wilt direct goed beginnen, maar hoe doe je dat?  Hierbij drie tegendraadse adviezen voor de begintijd als leidinggevende. Tegendraads, omdat je als gedreven manager geneigd bent om dit juist niet te doen. Toch levert het direct een voorsprong op als je deze tips toepast.

 • Ken je zwakke kantenGrote kans dat je een strategische denker bent, die graag planmatig te werk gaat. Daar ben je heel goed in, maar let ook op. Veel managers kunnen zo doelgericht zijn, dat de relationele behoeften van de teamleden onder druk komen te staan. Door je doelgerichte focus en strategische aanpak, kun je onbedoeld de gevoelens van mensen over het hoofd zien. Dit kan een blinde vlek worden, waar je teamleden je niet altijd op durven te wijzen. Wees daarom tegendraads en vraag om feedback, ook als je dat spannend vindt. Het levert je zicht op je zwakke kanten, zodat je daar ook weer iets mee kunt doen.   

=> Durven je teamleden je te wijzen op je zwakke kanten of blinde vlekken? Vraag er concreet naar, je krijgt er waardevolle feedback voor terug.  

 • Neem af en toe gas terug. Dat voelt tegennatuurlijk als je een ambitieuze doorpakker bent, zeker als je je graag wilt bewijzen als beginnend manager. Maar zonder rust houd je het niet vol, neem daarom ook echt helemaal afstand om op te kunnen laden. Word je daar onrustig van, omdat er zoveel werk wacht? Weet dan dat elke pauze zich altijd weer terugbetaalt met nieuwe energie en frisse inzichten. Omdat je je werk van een rustige afstand bekijkt, krijg je weer helderder zicht op dingen en kunnen er ineens allerlei kwartjes vallen. Plan daarom rust in, want dat brengt je uiteindelijk verder dan altijd maar doorgaan.   

=> Het is heel gezond om ‘s avonds en in het weekend iets heel anders doen dan werken. Dat is niet altijd makkelijk, soms heb je iemand nodig die je uit je werkmodus haalt. Wie kan jou helpen om gas terug te nemen? 

 • Een manager zit er niet voor zichzelf, maar voor het team. Het is een eervolle taak om leiding te geven, maar een goede manager weet dat-ie nergens is zonder z’n mensen én zegt dat ook tegen hen. Hoe zit dat bij jou: krijgt jouw team waardering van jou, voor wie ze zijn en wat ze doen? Een team dat zich gehoord, gezien en begrepen voelt, werkt met meer plezier samen voor het teamsucces. Investeer daarom in je mensen, neem tijd voor een goed gesprek en toon echte interesse. Weet wat ze van je nodig hebben en sluit daarop aan. Zodat je vanuit die persoonlijke verbinding nog beter kunt leidinggeven.  

=> Je mensen zijn je belangrijkste potentieelHoe beter je voor hen zorgt, hoe meer rendement dat oplevert. De tijd en energie die je in je teamleden steekt, levert altijd iets op.  

Wil je meer weten over hoe je een vliegende start kunt maken als beginnend leidinggevende? Dan is deze aanbieding iets voor jou: 

 • Ben je startend leidinggevende, of al 1 à 2 jaar bezig? 
 • Wil je jezelf en je team beter begrijpen en aansturen?  
 • Wil je inzicht in je stijl van leidinggeven en hoe je team daarop reageert?  
 • Wil je inzicht in de onderlinge communicatie van je team en leren om hier nog beter aan leiding te geven?  

Wij bieden je: 

 • Een Life Languages profiel voor jezelf, waarbij je helder zicht krijgt op je manier van kijken naar situaties in je team. Je krijgt inzicht in wat je nodig hebt van je omgeving, waar je blij van wordt en waar je goed in bent. 
 • Een sessie van 2,5 uur waarbij je uitgelegd krijgt waar je persoonlijke kwaliteiten en uitdagingen liggen. Je krijgt daarbij adviezen op maat, voor jouw persoonlijk en je optreden als manager.  
 • Tips over hoe je kunt leidinggeven aan mensen in je team die heel anders zijn, weerstand bieden of conflicten veroorzaken. 
 • Sneakpeek in wat de Life Languages voor jouw team kunnen betekenen: welke talen spreken je teamleden en wat kun je daarmee?  

Jouw investering: 

 • 2,5 uur van je tijd, op een rustige plek waar je ongestoord kunt praten. Rustige locatie nodig? Wij werken ook vanuit het Coachhuis.  
 • Kosten: € 299,- excl. BTW 

Benieuwd? Neem contact met ons op!