Over ons

  • Waarom Elkaar Begrijpen?

Rianne: “Ik heb altijd een grote liefde gehad voor taal en de manier waarop mensen met elkaar communiceren. Daarom koos ik voor een studie Engelse taal- en letterkunde in Utrecht, met als specialisatie Internationale Betrekkingen. Daar leerde ik dat communicatie nergens vanzelfsprekend is: van wereldniveau tot het persoonlijk contact tussen mensen. Ook als personal coach merkte ik dat wij als mensen behoorlijk kunnen worstelen in de communicatie met elkaar. We willen graag verbonden zijn maar dat lukt niet altijd. Dat is precies de uitdaging die Elkaar Begrijpen wil aangaan.”

Maarten: “Communicatie tussen mensen heeft mij altijd gefascineerd. Dat begon tijdens mijn management opleiding en is nooit meer gestopt. In mijn werk als afdelings- en projectmanager heb ik veel geleerd over communicatie tussen mensen en vaak ook ervaren hoe dit helemaal mis kan gaan. In mijn werk als trainer en coach ontmoet ik teams en managers die elkaar vaak moeizaam kunnen vinden. Ik zie dat de wil er wel is, maar dat het steeds niet lukt. Dat raakt mij. Daarom Elkaar Begrijpen, omdat het anders kan.”

  • Wat is de impact van Elkaar Begrijpen?

Maarten: “Ik ervaar steeds weer dat onze aanpak werkt. Goede communicatie begint met inzicht in je eigen stijl, behoefte en wensen. Pas als dit helder is kun je de stap naar de ander zetten. In onze trainingen en coaching zie ik steeds weer dat mensen zichzelf en de ander gaan begrijpen en dat ze daarin enorme stappen zetten. Verder geniet ik van onze pragmatische aanpak die maakt dat teams er direct mee aan de slag kunnen.

Rianne: “Vaak willen mensen elkaar wel begrijpen, maar toch raken mensen elkaar kwijt door allerlei factoren. Dan is het hard werken om elkaar weer terug te vinden en echt contact te blijven maken. Ik vind het geweldig om te zien dat mensen door onze aanpak zichzelf beter begrijpen, én elkaar. Die vallende kwartjes en verrassende effecten op de onderlinge relaties: daar kan ik heel blij van worden.”