Teamtraining

Herkenbaar?

  • Je hebt een duidelijk doel voor ogen en je werkt hard aan het verwezenlijken hiervan. Er zijn alleen een paar teamleden die je niet meekrijgt. Ze gaan hun eigen gang, ze zetten hun hakken in het zand of ze verwijten je van alles.
  • Een aantal medewerkers kunnen niet met elkaar door één deur en er is daardoor steeds onderling gedoe. Als teamleider ben je steeds brandjes aan het blussen en daar ben je klaar mee.
  • Je hebt hart voor je mensen, maar van een paar van je teamleden krijg je maar geen hoogte. Wat je ook probeert, het lukt je gewoon niet om hen goed aan te sturen.
  • Jij en je compagnon hebben een mooi bedrijf opgezet, maar in de communicatie tussen jullie gaat het steeds moeizamer. Werkplezier en resultaten lijden eronder.

Ruim 80% van alle werkrelaties lopen stuk op het gebied van onderling onbegrip. Deze constante miscommunicatie in teams is heel frustrerend, kosten bakken energie en geld en leiden af van de resultaten.

Onze aanpak

Wij maken een grondige communicatiescan van je team. Deze geeft persoonlijk inzicht bij de individuele medewerkers en maakt het voor jou als manager helder wat iedereen nodig heeft in de dagelijkse aansturing.

Zo bieden wij inzicht in de verschillende stijlen van communiceren van alle teamleden. Elk teamlid heeft namelijk een eigen kijk op de zaak en heeft daarin ook andere behoeften. Uiteraard heeft iedereen ook z’n eigen kwaliteiten, passie en valkuilen, deze worden met onze methode ook inzichtelijk gemaakt. Dit alles opent de deur naar een goede communicatie: precies wat een team nodig heeft.

Het resultaat

Na dit traject weet elke medewerker wat hij of zij belangrijk vindt in de communicatie. Daarnaast krijgen ze inzicht in de stijl van de andere collega’s. Dit leidt tot onderling begrip en betere samenwerking. Jij als manager hebt hierna alle tools in handen om iedereen passend aan te sturen. Dit zorgt voor gemotiveerde mensen die met plezier en voldoening hun werk doen.

Wil jij je team helpen elkaar beter te begrijpen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

 Ervaringen van onze opdrachtgevers:

“Als managementteam hebben we echt een stap gezet met de Life Languages. We zijn veel bewuster van hoe we handelen en welk effect dat heeft, daar wijzen we elkaar ook op. Omdat we elkaars talen weten, begrijpen we elkaar beter.  Zonder de Life Languages hadden we dit minder goed gekund. Het mooie van de Life Languages is dat ik als leidinggevende in staat ben om met mijn teamleden mee te communiceren. Ik spreek mijn eigen Life Languages, maar door de talen van een ander ook te leren spreken, kan ik ineens veel meer contact maken. Dat is echt winst.”

Coby van Veldhuizen, afdelingsleider scholengemeenschap Driestar College in Gouda

“We hebben een opbouwende team-tweedaagse gehad onder leiding van Maarten en Rianne, waarbij we de communicatie binnen ons team onder de loep hebben genomen. Dit deden wij met behulp van de Life Languages, waardoor we geholpen werden met iets dat we zelf moeilijker onder woorden konden brengen: waarom gaat samenwerking niet altijd vanzelf en hoe ga je daarmee om? De kracht van deze tool en de trainers is dat het activeert om na te gaan: hoe kan ik de ander beter begrijpen en helpen? Als leidinggevende helpt het mij om gerichter per collega na te gaan: wat heb jij van mij nodig en hoe kan ik jou daarin tegemoet komen? Hoe kan ik helpen jouw talent tot uiting te laten komen? Daarvoor heb ik nu een mooie extra tool in handen gekregen.”

Jos Leijenhorst, directeur ProLife Verzekeringen

“Een geweldige methode! Nog niet eerder zo snel inzicht gekregen in communicatie kansen. Deze scan leidt direct tot resultaat. De kosten van slechte communicatie kunnen erg hoog zijn. Deze beperkte investering betaald zich in no-time terug. Te mooi om te laten liggen!”

Jan de Putter, directeur Pontifexx