Jullie ideale weekend?

.

Jouw ideaalbeeld van een weekend is misschien dit: uitslapen, luieren en vooral lekker niks doen. Het ideaal van je partner is wellicht het tegenovergestelde: veel ondernemen, actief erop uit en het weekend vol plannen met allerlei toffe dingen. Hoe kom je daar samen uit?

Er is geen goed of fout: het ligt eraan wat je nodig hebt, wat je leuk vindt en waar je van oplaadt. Maar wat als jij en je partner lijnrecht tegenover elkaar staan? Dan kun je nog zoveel van elkaar houden maar als je zo verschillend bent, wordt een leuk weekend een uitdaging. Wat te doen?

Behoeften boven tafel

Iedereen weet: in een goede relatie gaat het niet alleen om jezelf, maar juist ook om de ander. Of eigenlijk, om de combinatie van jullie beiden. Dat begint ermee dat je allebei weet waar je behoefte ligt. Dat klinkt simpel, maar we hebben dat niet altijd helemaal duidelijk. Het vergt dus een échte luisterhouding van de ander en wat moeite van jezelf om die behoeften boven tafel te krijgen: Wat wil je, wat wil je niet en waar word je nou echt blij van?

.

“Helder krijgen wat je allebei nodig hebt”

.

De tool die wij bij Elkaar Begrijpen inzetten, geeft antwoord op die vragen. Het is voor iedereen die we coachen, dan ook echt een feest van herkenning. We horen uitspraken als: ‘Ja, dat slaat precies de spijker op z’n kop!’ En: ‘Ergens wist ik het altijd wel, maar nu zie ik het ineens helder voor me!’ Deze inzichten zijn een belangrijke stap in de goede richting: helder krijgen wat je allebei nodig hebt.

Jij en de ander

Dan kun je verder. Want in liefde en relaties gaat het niet alleen om je eigen behoeften, maar juist ook om die van de ander. Want in je eentje ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. Waar het om gaat, is dat je bereid bent om naar elkaars behoeften te luisteren en elkaar daarin tegemoet te komen. Als jullie dat allebei doen, vind je makkelijker een middenweg dan wanneer je allebei voor jezelf gaat. Het is geven en nemen, elkaar ruimte gunnen en aansluiten op elkaar. Soms een hele zoektocht, maar wel eentje die de moeite dubbel en dwars waard is!

Wij hebben Elkaar Begrijpen opgericht om stellen te helpen elkaar beter te begrijpen. En nu we dat doen, worden we elke keer weer heel blij van het resultaat. We zien mensen groeien door de inzichten die ze krijgen en zo hun relatie leren verstevigen. We zien mensen uitreiken naar elkaar, door de praktische handvatten die ze aangereikt krijgen. We zien mensen weer opbloeien omdat ze elkaar weer zien en beter begrijpen.

Wil jij eens komen praten over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we horen graag van je!