Verschillen in je team, vloek of zegen?

Verschillen in je team, vloek of zegen?

En…wat heeft eten met communicatie te maken?

.
“Is dit je tweede of je derde ontbijt?”
Ik kijk op en zie mijn compagnon knipogend naar mijn yoghurt wijzen.
Ik schiet in de lach.

Inderdaad, ik ben om half tien ’s morgens al met mijn tweede ontbijt bezig. En om elf uur begint mijn maag alweer te knorren, tijd voor een paar flinke boterhammen. En dan had ik tussendoor ook nog iets gegeten bij de koffie.

Bij ons op kantoor moeten we daar altijd erg om lachen. Mijn compagnon zit namelijk heel anders in elkaar. Hij kan urenlang teren op zijn ontbijt en pas om twee uur ’s middags over z’n maag wrijven omdat hij trek heeft. Als ik dat zou doen, was ik allang omgevallen.

Wat heeft dit met Elkaar Begrijpen te maken?

Wat geldt voor onze spijsvertering, geldt ook voor wat we nodig hebben om te groeien in onze relaties. In beide gevallen begint dat met het gegeven dat we allemaal anders zijn. Een cliché misschien, maar we gaan vaak de mist in omdat we denken dat we hetzelfde zijn en dus dezelfde dingen nodig hebben in onze (werk)relaties met elkaar.

Vind je dat herkenbaar? Dat je collega bij een nieuw project altijd direct aan de slag wil, terwijl jij het nodig vindt om eerst alles uit te denken. Of dat je echtgenote ontspant door alleen te zijn, terwijl jij het nodig hebt om samen met haar te zijn. Of dat jij situaties het liefst rationeel benadert, terwijl je collega het nodig heeft dat dingen goed aanvoelen. Of dat je leidinggevende zaken altijd zwart-wit ziet, terwijl jij het nodig hebt om de nuance aan te geven.

Precies daarom werken wij met de Life Languages™. Omdat we allemaal anders zijn en daarom andere dingen nodig hebben. Hoe langer wij met de Life Languages™ werken, hoe meer we onder de indruk raken van het respect voor de menselijke verscheidenheid van deze communicatietool. De Life Languages™ maakt de menselijke uniciteit op een bijzondere manier inzichtelijk. Met dat startpunt kun je veel beter aan de slag om te kijken waar de problemen zitten én de gewenste oplossing.

Dan nu de vraag: werk jij in een team met allerlei verschillende mensen? En, werkt het? Kunnen jullie goed samenwerken? Weet iedereen wat-ie waard is? Voelt iedereen zich gezien? Begrijpen jullie elkaar?

Of wringt het regelmatig? Wrijft het vaker dan je zou willen? Knettert het zelfs zo erg, dat het werk eronder lijdt? Ervaar je de verschillen in je team weleens als een gigantische uitdaging?

Neem contact met ons op en samen met jou gaan we deze uitdaging aan!

Want verschillen in je team kunnen ook een zegen zijn, alleen moet je wel elkaar begrijpen 🙂